ESATA چیست؟ - BABAK 1992
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

BABAK 1992
 
لینک دوستان

منبع : www.AsanDownload.com


پیدا کردن تنگناها _ که هنگامی به وجود می آید که بعضی از وسایل یا رابط ها نتوانند داده ها را با همان سرعتی نقل و انتقال بدهند که بقیه سخت افزارهای کامپیوتر می توانند _ و برطرف کردن آن تنگناها در مجموع می تواند اجرای کارهای کامپیوتری را سریع تر کند.
یک مثال کلاسیک رابط USB 2.0 است. میلیون ها کاربر در سراسر جهان، دیسک های سخت اکسترنالی دارند که سرعت خواندن و نوشتن آنها بسیار پایین تر از سرعت خواندن و نوشتن در دیسک های سخت اینترنال است، که علت در تنگنای USB 2.0 است.
تا زمانی که گونه 3.0 رابط USB وارد بازار نشود (به مقاله حاشیه ای «USB 3.0» مراجعه کنید)، رابط eSATA بهترین جایگزین USB 2.0 است، که گونه اکسترنال رابط SATA،(1) مورد استفاده دیسک های سخت، SSDها(2)، و دیکسران های نوری مانند BD ها(3)و DVD هاست.
eSATA رابط SATA را به خارج از کامپیوتر(پی سی پدیا) توسعه می دهد. از لحاظ سرعت خواندن و نوشتن در عمل فرقی با SATA ندارد. بسته به سرعت کنترل کننده داده ها، eSATA دیسک های سختی با حد سرعت تئوری 1.5Gbps(کمتر از 150مگابایت در ثانیه در استفاده ی دنیای واقعی )یا 3گیگابایت در ثانیه (کمتر از 300 مگابایت در ثانیه) فراهم خواهد ساخت، و مهندسان روی ساخت گونه 6Gbps در حال کار هستند. توجه داشته باشید که یک رابط سریع تر نمی تواند یک دیسک سخت را سریع تر از محدودیت های درونی یک سیستم کند؛ با وجود این، eSATA بسیار سریع تراز 32 یا 33 مگابایت در ثانیه که حداکثر سرعت USB2.0 است کار می کند.
eSATA از همان نوع کابل مورد استفاده SATA با همان پیکربندی الکتریکی بهره می گیرد؛ اما شکل رابط آن متفاوت است. اضافه کردن پورت های eSATA برای کامپیوتر آسان است.
نظر به این که USB 2.0 برخلاف eSATA بر روی بسیاری از کامپیوترها تعبیه شده است، اکثر وسایل eSATA حاوی یک رابط USB نیز هستند.
اگر یک دیسک سخت اینترنال SATA داشته باشید آن را می توانید در جعبه های مخصوصی مانند NexStars محصول Vantec (4)قرار دهید، و با آنها یک دیسک سخت اکسترنال eSATA بسازید. رابط SATA برای این کارضروری است؛ یک دیسک سخت قدیمی IDE(5) یا PATA(6) را نمی توانید به یک دیسک سخت eSATA تبدیل کنید.
اضافه کردن رابط eSATA
اگر مادربورد کامپیوترتان دست کم یک هدر(7) SATA استفاده نشده و یک شکاف کارت توسعه آزاد داشته باشد، اضافه کردن یک یا چندرابط SATA آسان است.
یادآوری: هدر (header) به رابط های نری بر روی مادربورد گفته می شود.
* انواع بدون رابط تغذیه: متداول ترین نوع تیغه eSATA حاوی یک یا دو پورت است و به همراه خودکابل های داده ای SATA دارد. برای پشتیبانی از دیسک های سخت حاوی رابط تغذیه، کابل تغذیه اضافی ندارند. چنین تیغه هایی حاوی یک تخته مدار الکترونیکی نیستند. قیمت این تیغه ها از 3 دلاربه بالاست.
برای نصب یک تیغه eSATA بی تغذیه، کامپیوتر را خاموش کنید و درپوش جعبه را باز کنید. (هر چند وقت، به یک بخش فلزی رنگ نشده شاسی جعبه دست بزنید تا الکتریسیته ساکن موجود در بدن تان تخلیه شود). یک تیغه آزاد مربوط به کارتهای توسعه را خارج کنید. در بعضی از کامپیوترها، ممکن است مجبور باشید با خم کردن تیغه، چند اتصال فلزی تیغه به شاسی را بشکنید تا جدا شود. سپس، تیغه eSATA را به جای آن قرار دهید و سرانتهایی آن را با پیچ به جعبه ببندید (یا گیره آن را به جعبه قفل کنید). اگر پیچ مخصوص سفت کردن تیغه به جعبه را نداشتید آن را می توانید از فروشگاه های لوازم کامپیوتر بخرید. کابل های تیغه را به هدرهای (رابط های نری) SATA بر روی مادربورد وصل کنید.
به محض آن که کامپیوتر را روشن کنید باید پورت (های) eSATA آماده استفاده باشند. بخش «استفاده از eSATA» در انتهای مقاله روش های وصل کردن و جدا کردن دیسک های سخت اکسترنال SATA را به گونه ای که ویندوز می فهمد شرح می دهد.
اگر تیغه eSATA شما اصلاً کارنکرد، اطمینان یابید که هدرهای SATA (رابط های نری) روی مادربورد در بایوس کامپیوتر شما فعال شده اند. کامپیوتر را باز راه اندازی کنید و بلافاصله چند بار کلید ورود به برنامه Setup (معمولاً کلید DELETE) را بزنید. فقط پورت های SATA را فعال کنید و به غلط آنها را به عنوان بخشی از یک RAID(9)، که یک تنظیم متفاوت است، فعال نکنید.

 

* انواع تیغه های eSATA با تغذیه. یک گونه پیشرفته تیغه eSATA گونه ای است که یک رابط تغذیه را از طریق پورت یا پورت های خود فراهم می کند. این خصوصیت به وسایل «تغذیه -گذرگاهی»، مانند حافظه های فلش eSATA، امکان می دهد که بدون یک رابط تغذیه مجزا کار کنند، که معمولاً به شکل یک کابل USB کمکی است. قیمت تیغه های با تغذیه حدوداً از 13 دلار به بالاست.
یک تیغه eSATA باتغذیه، انرژی خود را از منبع تغذیه (10)کامپیوتر می گیرد، مثلاً از طریق یک رابط Molex چهار پینی. آن را طبق دستورالعمل های یک تیغه بی تغذیه که در بالا ذکر شد وصل کنید، سپس، خط تغذیه را به یک رابط آزاد منبع تغذیه وصل کنید.
کارت های افزودنی
آیا هدرهای SATA ی مادربورد شما همگی استفاده شده اند؟ نگران نباشید؛ با نصب یک کارت توسعه می توانید پورت eSATA اضافه کنید. کارت های ارزان قیمت حدود 15 هزار تومن قیمت دارند. اگر کامپیوترتان از شکافPCI-E (11)پشتیبانی کند یک کارت PCI-E بخرید. کارت PCI قدیمی بازدهی را به کمتر از 133 مگابایت در ثانیه می رساند، که برای دیسک های سخت و دیسکران های نوری امروزی کافی نیست (هر چند، برای بعضی از SSDها می تواند کارساز باشد)
خوبی نصب یک کارت توسعه، امکان ارتقای سرعت SATA است.
اگر کارت کنترل کننده جدید شما رابطی سریع تر از رابط مادربورد داشته باشد، مثلاً 3 گیگابیت در ثانیه یا حتی 6 گیگابیت در ثانیه، یک تنگنای کامپیوترتان را عریض تر خواهید کرد. SSD ها در حال حاضر به سرعت خواندن 300 مگابایت درثانیه رسیده اند که محدودیت تئوری SATA ی 3 گیگابیت در ثانیه است، و بعضی از آنها چنان سریع هستند که اصلاً کاری به SATA ندارند و مستقیماً درشکافهای PCI-E قرار می گیرند. (دیسک های سخت دست کم در چند سال آینده باید بتوانند در سرعت کامل 3Gbps SATA کار کنند).
نصب: ابتدا به سایت وب سازنده کارت eSATA جدید خود بروید. در بخش Support، جدیدترین دستگاه ران(12) برای شماره مدل مخصوص کارت و برای سیستم عامل(13) مورد استفاده تان، مثلاً ویندوز ویستای 32 بیتی رادریافت و نصب کنید. اگرفایل دریافتی از نوع فشرده، مثلاً «ZIP.» یا «RAR.» باشد، آن را با ویندوز یا یک برنامه ویژه مانند WinRAR (14)باز کنید. ما برای نصب کارت Rosewill RC-219 eSATA در کامپیوتر آزمایشی خود، کامپیوتر را خاموش کردیم، درپوش جعبه را باز کردیم و یک شکاف PCI-E آزاد انتخاب کردیم. آنگاه، تیغه فلزی خالی مقابل شکاف را از جعبه جدا کردیم. کارت را به دقت در شکاف فرو کردیم، و سپس با یک پیچ ارائه شده آن را به جعبه محکم کردیم.
در پی آن، کامپیوتر راروشن کردیم، هنگامی که برنامه Found New Hardware Wizard ظاهر شد، ما برنامه را به طرف استفاده از دستگاه رانی که از اینترنت دریافت و در دیسک سخت ذخیره کرده بودیم هدایت کردیم.
استفاده از eSATA
بسته به کنترل کننده ی دیسک سخت کامپیوتر، هنگامی که یک وسیله eSATA وصل شود ممکن است به طور خودکار آن را تشخیص بدهد، ممکن است تشخیص ندهد. اگر ویندوز در گوشه پایین - راست پیام هایی را درباره نصب کردن یک دستگاه ران برای وسیله جدید ذخیره گر به نمایش درآورد، به محض این که سیستم عامل به شما اطلاع بدهد که آن وسیله آماده استفاده است می توانید داده ها را به آن انتقال دهید یا از آن به وسایل ذخیره گر دیگر منتقل کنید. از سوی دیگر اگر یک یا چند دقیقه پس از آن که یک وسیله eSATA را نصب کرده باشید (و در صورت لزوم آن راروشن کرده باشید)، هیچ اتفاقی نیفتد، کلید ترکیبیWIN-PAUSE را به طور همزمان بزنید. در ویندوز اکس پی، به برگه Hardware و Device Manage بروید. در ویستا و ویندوز 7 کافی است روی Device Manager کلیک کنید. روی بالاترین مورد در فهرست کلیک کنید، که باید نام کامپیوتر باشد. آنگاه، تحت منوی Action، روی Scan For Hardware Changes کلیک کنید. ویندوز باید وسیله ذخیره گرجدید را شناسایی و یک دستگاه ران برای آن نصب کند.
برای این که با رعایت اصول ایمنی یک وسیله eSATA را از کامپیوتر جدا کنید، روی نام آن در Device Manager تحت Disk Drives کلیک - راست کنید و روی Uninstall کلیک کنید. هنگامی که ویندوز به شما بگوید که حالا می توانید وسیله eSATA را جدا کنید، این کار را انجام دهید یا آن را خاموش کنید. این رویه، بسته به کنترل کننده شما ممکن است همیشه درست کار نکند. اگر یک پیام خطا ظاهر شود، منتظر بمانید و پس از آن که کامپیوترتان را خاموش کردید، eSATA را جدا یا خاموش کنید.
یک برنامه رایگان سودمند به نام HotSwap !(15)را می توانید از اینترنت دریافت کنید که عمل وصل کردن/ جدا کردن eSATA را تقریباً به آسانی استفاده از شکل پیکان سبز Safely Remove Hardware ویندوز برای وسایل USB می کند.
آیکن پیکان قرمز HotSwap در گوشه پایین - راست صفحه نمایش ویندوز به شما امکان می دهد که روی آن برای فرمان Scan For Hardware Changes کلیک - راست کنید. همچنین، برای eSATA از کامپیوتر، با رعایت اصول ایمنی، از این آیکن می توانید بهره بگیرید. باز هم، اگر این گزینه کار نکرد، منتظر بمانید و پس از خاموش کردن کامپیوتر، وسیله eSATA را جدا یا خاموش کنید.
سرانجام همواره سعی کنید که وسیله eSATA در زمانی که کامپیوتر را روشن می کنید خاموش باشد، چون ممکن است بایوس را گمراه کند و سبب بوت از وسیله اکسترنال شود (مگر این که خودتان خواسته باشید)


[ پنج شنبه 90/7/28 ] [ 10:46 صبح ] [ بابک باباپور ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

هر چی که بخوای از عکس، داستان، ترفند مو بایل و کامپیوتر،ترفند ایرانسل،بازی،دانلود فیلم و آهنگ، اس ام اس و ....
موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 504
بازدید دیروز: 65
کل بازدیدها: 926444